Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć! Lubicie surimi? Przyznam się, że ja po nie rzadko sięgam. Dzisiaj przepis na szybką przekąskę z surimi na ciepło. Przekąskę, którą możemy od czasu do czasu przygotować, gdy zabraknie nam pomysłu na inne danie lub gdy się spieszymy.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 76
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1194
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 194
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 76
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1194
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 194
Składniki
Do miseczki wbijam jajko, dodaję przyprawy i wszystko dobrze mieszam. Następnie dodaję mąkę i mieszam ponownie, aby powstało dosyć gęste ciasto, które ładnie oblepi surimi. Do ciasta wrzucam paluszki i dokładnie je nim pokrywam. Następnie przenoszę je do bułeczki tartej i w niej również surimi obtaczam.
Na patelni rozgrzewam olej i na gorący kładę paluszki. Smażę na złoto ze wszystkich stron. Wyjmuję na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Gotowe, jeszcze ciepłe, chrupiące surimi podaję z sosem czosnkowym – w osobnej miseczce. Smacznego!!!