Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć! Lubicie surimi? Przyznam się, że ja po nie rzadko sięgam. Dzisiaj przepis na szybką przekąskę z surimi na ciepło. Przekąskę, którą możemy od czasu do czasu przygotować, gdy zabraknie nam pomysłu na inne danie lub gdy się spieszymy.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9801
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4511
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 521
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 301
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9801
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4511
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 521
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 301
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Składniki
Do miseczki wbijam jajko, dodaję przyprawy i wszystko dobrze mieszam. Następnie dodaję mąkę i mieszam ponownie, aby powstało dosyć gęste ciasto, które ładnie oblepi surimi. Do ciasta wrzucam paluszki i dokładnie je nim pokrywam. Następnie przenoszę je do bułeczki tartej i w niej również surimi obtaczam.
Na patelni rozgrzewam olej i na gorący kładę paluszki. Smażę na złoto ze wszystkich stron. Wyjmuję na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Gotowe, jeszcze ciepłe, chrupiące surimi podaję z sosem czosnkowym – w osobnej miseczce. Smacznego!!!