Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć! Lubicie surimi? Przyznam się, że ja po nie rzadko sięgam. Dzisiaj przepis na szybką przekąskę z surimi na ciepło. Przekąskę, którą możemy od czasu do czasu przygotować, gdy zabraknie nam pomysłu na inne danie lub gdy się spieszymy.
Błyskawiczny obiad, który pamiętam z dzieciństwa. Makaron, twaróg, kiełbaska....
Odsłon: 1127
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1299
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste i szybkie do p...
Odsłon: 5222
Błyskawiczny obiad, który pamiętam z dzieciństwa. Makaron, twaróg, kiełbaska....
Odsłon: 1127
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1299
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste i szybkie do p...
Odsłon: 5222
Składniki
Do miseczki wbijam jajko, dodaję przyprawy i wszystko dobrze mieszam. Następnie dodaję mąkę i mieszam ponownie, aby powstało dosyć gęste ciasto, które ładnie oblepi surimi. Do ciasta wrzucam paluszki i dokładnie je nim pokrywam. Następnie przenoszę je do bułeczki tartej i w niej również surimi obtaczam.
Na patelni rozgrzewam olej i na gorący kładę paluszki. Smażę na złoto ze wszystkich stron. Wyjmuję na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Gotowe, jeszcze ciepłe, chrupiące surimi podaję z sosem czosnkowym – w osobnej miseczce. Smacznego!!!