Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taka moja wariacja na temat placków, czyli pomysł na serowe placki w wersji "na słono"...
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2132
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 8498
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2132
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 8498
Składniki
Na maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodać pokrojone w duże plastry pieczarki i usmażyć z dodatkiem kucharka. Na końcu wlać śmietankę i wymieszać. Jaja ubić mikserem na pulchna masę. Następnie dodać twaróg i przestudzone masło, szybko połączyć. Na końcu wsypać mąkę z przyprawami i zmiksować całe ciasto.
Smażyć w głębokim oleju na złoty kolor z obu stron. Odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z pieczarkami. Smacznego!