Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś plantany? Odkryłam te skrobiowe banany niedawno i jestem totalnie zaskoczona ich smakiem. Mają bardzo dużo skrobi, a więc są ogromnie kaloryczne, a po usmażeniu smakują jak … pieczone ziemniaczki.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 335
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15107
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3063
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 335
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15107
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3063
Składniki
Jedliście kiedyś plantany? Odkryłam te skrobiowe banany niedawno i jestem totalnie zaskoczona ich smakiem. Mają bardzo dużo skrobi, a więc są ogromnie kaloryczne, a po usmażeniu smakują jak … pieczone ziemniaczki. Jeżeli dbacie o linię, to oczywiście plantany nie znajdą się w Waszej diecie, ale warto choć raz ich spróbować.
Plantany obieramy i kroimy na plasterki. Wrzucamy do miseczki, posypujemy przyprawami i mieszamy tak, aby pokryły one każdy plasterek plantana. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy na złoto z obydwu stron. Smacznego!!!