Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie ma to jak amerykańska przekąska :)
Pyszne, puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Wspaniale smakują zarówno n...
Odsłon: 64
Bardzo lubię proste dania pełne warzyw,aromatów i smaków. Jednym z takich dań...
Odsłon: 37
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 18033
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 267
Pyszne, puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Wspaniale smakują zarówno n...
Odsłon: 64
Bardzo lubię proste dania pełne warzyw,aromatów i smaków. Jednym z takich dań...
Odsłon: 37
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 18033
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 267
Składniki
Wysmaż bekon na średnim ogniu, aż będzie rumiany i chrupiący (ok. 6 minut). Podczas smażenia odwracaj od czasu do czasu. Skwarki przełóż na papierowy ręcznik, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Dwie kromki chleba posyp serem, na wierzchu ułóż po 2 cząstki pomidora. Posyp pieprzem, przykryj 2 plasterkami smażonego bekonu. Posyp resztą sera, przykryj pozostałymi kromkami. Wierzch sandwiczy posmaruj majonezem. Rozgrzej patelnię. Ułóż 2 sandwicze, stroną z majonezem do dołu. Sandwicze obciąż talerzykiem, smaż około 2 minut, aż spód się przyrumieni. Wierzch każdego sandwicza posmaruj resztą majonezu, odwróć majonezem do dołu, smaż kolejne 2 minuty. Przed podaniem przekrój po przekątnej na połowę.<br> Zdecydowanie nie ma potrzeby solenia