Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie o egzotycznym smaku i wyglądzie. Warto wypróbować je w domu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9588
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9588
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20885
Składniki
Winogrona umyć, poobrywać z gałązek, osuszyć, przekroić i usunąć pestki. Brzoskwinie umyć, osuszyć, pokroić na cząstki.
Na rozgrzanych 2 łyżkach masła przesmażyć lekko winogrona, skropić sokiem z cytryny, oprószyć szczyptą soli.
Na pozostałym maśle przesmażyć krótko brzoskwinie. Owoce wykładać na talerze, podawać z plasterkami szynki, oprószyć czerwonym pieprzem.