Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie o egzotycznym smaku i wyglądzie. Warto wypróbować je w domu.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1564
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 873
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1564
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 873
Składniki
Winogrona umyć, poobrywać z gałązek, osuszyć, przekroić i usunąć pestki. Brzoskwinie umyć, osuszyć, pokroić na cząstki.
Na rozgrzanych 2 łyżkach masła przesmażyć lekko winogrona, skropić sokiem z cytryny, oprószyć szczyptą soli.
Na pozostałym maśle przesmażyć krótko brzoskwinie. Owoce wykładać na talerze, podawać z plasterkami szynki, oprószyć czerwonym pieprzem.