Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone winogrona z szynką parmeńską

Smażone winogrona z szynką parmeńską

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22264

Dodano:

Odsłon: 1692

Danie o egzotycznym smaku i wyglądzie. Warto wypróbować je w domu.

Składniki

  • mieszane winogrona, 0,5 kg
  • brzoskwinia, 2
  • sok z cytryny, 1 łyżeczka
  • masło, 3 łyżki
  • plastry szynki parmeńskiej, 15 dag
  • czerwony pieprz, sól
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Smażone winogrona z szynką parmeńską

Przygotowanie

  1. Winogrona umyć, poobrywać z gałązek, osuszyć, przekroić i usunąć pestki. Brzoskwinie umyć, osuszyć, pokroić na cząstki.

  2. Na rozgrzanych 2 łyżkach masła przesmażyć lekko winogrona, skropić sokiem z cytryny, oprószyć szczyptą soli.

  3. Na pozostałym maśle przesmażyć krótko brzoskwinie. Owoce wykładać na talerze, podawać z plasterkami szynki, oprószyć czerwonym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń