Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na żabie udka. Z czosnkiem i siekaną natką pietruszki, usmażone na chrupiąco...
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4089
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416060
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2762
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4089
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416060
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2762
Składniki
Żabie udka oprószyć solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dobrze wymieszać, wcierając przyprawy w mięso.
Tak doprawione udka panierować w mące, smażyć na rozgrzanym oleju, po 5-6 minut z obu stron, do zrumienienia.
Podawać z cząstkami cytryny.