Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na żabie udka. Z czosnkiem i siekaną natką pietruszki, usmażone na chrupiąco...
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 772
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 112
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 772
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 112
Składniki
Żabie udka oprószyć solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dobrze wymieszać, wcierając przyprawy w mięso.
Tak doprawione udka panierować w mące, smażyć na rozgrzanym oleju, po 5-6 minut z obu stron, do zrumienienia.
Podawać z cząstkami cytryny.