Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na żabie udka. Z czosnkiem i siekaną natką pietruszki, usmażone na chrupiąco...
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2608
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2608
Składniki
Żabie udka oprószyć solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dobrze wymieszać, wcierając przyprawy w mięso.
Tak doprawione udka panierować w mące, smażyć na rozgrzanym oleju, po 5-6 minut z obu stron, do zrumienienia.
Podawać z cząstkami cytryny.