Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętam, kiedy mój tata przyrządzał potrawy dziś już może zapomniane. Tradycyjną smażonke z podgardla wieprzowego zastępuję tutaj sztuką schabu z tłuszczykiem.
Patelnia, nóż, deska do krojenia, waga
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22702
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15068
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4814
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45162
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 695
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22702
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15068
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4814
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45162
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 695
Składniki
Mięso pokroić w nieduże kawałki mniej więcej tej samej wielkości tak, aby równomiernie się smażyły. Cebulę pokroić w niedbałe spore kawałki.
Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucić mięso i smażyć 20-25 min. aż zacznie brązowieć na najmniejszym palniku i najmniejszym ogniu.
Następnie dodać cebulę i dalej smażyć około 10 min. aż się zrumieni.
Następnie dodać wodę i dusić pod przykryciem kolejne 10-15 min.
Na koniec dodać pieprz i sól według własnych upodobań. Podawać z ogórkiem i chlebem, a jeśli chcemy uczynić to daniem głównym, z ziemniakami lub kaszą gryczaną lub jęczmienną