Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętam, kiedy mój tata przyrządzał potrawy dziś już może zapomniane. Tradycyjną smażonke z podgardla wieprzowego zastępuję tutaj sztuką schabu z tłuszczykiem.
Patelnia, nóż, deska do krojenia, waga
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Mięso pokroić w nieduże kawałki mniej więcej tej samej wielkości tak, aby równomiernie się smażyły. Cebulę pokroić w niedbałe spore kawałki.
Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucić mięso i smażyć 20-25 min. aż zacznie brązowieć na najmniejszym palniku i najmniejszym ogniu.
Następnie dodać cebulę i dalej smażyć około 10 min. aż się zrumieni.
Następnie dodać wodę i dusić pod przykryciem kolejne 10-15 min.
Na koniec dodać pieprz i sól według własnych upodobań. Podawać z ogórkiem i chlebem, a jeśli chcemy uczynić to daniem głównym, z ziemniakami lub kaszą gryczaną lub jęczmienną