Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętam, kiedy mój tata przyrządzał potrawy dziś już może zapomniane. Tradycyjną smażonke z podgardla wieprzowego zastępuję tutaj sztuką schabu z tłuszczykiem.
Patelnia, nóż, deska do krojenia, waga
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8130
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 558
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8130
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 558
Składniki
Mięso pokroić w nieduże kawałki mniej więcej tej samej wielkości tak, aby równomiernie się smażyły. Cebulę pokroić w niedbałe spore kawałki.
Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucić mięso i smażyć 20-25 min. aż zacznie brązowieć na najmniejszym palniku i najmniejszym ogniu.
Następnie dodać cebulę i dalej smażyć około 10 min. aż się zrumieni.
Następnie dodać wodę i dusić pod przykryciem kolejne 10-15 min.
Na koniec dodać pieprz i sól według własnych upodobań. Podawać z ogórkiem i chlebem, a jeśli chcemy uczynić to daniem głównym, z ziemniakami lub kaszą gryczaną lub jęczmienną