Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym ją zaskoczyć . Dzisiaj camembert smażony z dodatkiem żurawiny. Chrupiąca panierka, a w środku rozpływający się ser , który wycieka po przekrojeniu. Polecam
naczynia do panierki, miseczka, widelec, patelnia,
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 63
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2358
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 63
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2358
Składniki
Do naczynia wsypać mąkę, do drugiego naczynia bulkę tartą , a w miseczce rozbełtać jajka z dodatkiem soli. Krążki sera maczać w mące, obtaczać w rozbełtanych jajkach, a na koniec panierować w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty rumiany kolor. Delikatnie zdjąć z patelni i podawać z żurawiną. Smacznego
Przygotowanie składników.
Smażenie panierowanych krążków sera.
Camembert gotowy do podania.