Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne części z gęsi, smażone z cebulą, świeżym lubczykiem podane z marynowanymi prawdziwkami.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11764
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4057
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42867
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 485
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 348
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 434
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11764
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4057
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42867
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 485
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 348
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 434
Składniki
Wszystkie przyprawy wraz z solą mieszamy. Filet z gęsi ze skórą dzielimy na dwie połowy i razem z pałkami (udkami) nacieramy przygotowanymi przyprawami. Natarte filety i pałki wkładamy do pojemnika, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na dwie doby. Co dziennie przewracamy na drugą stronę.
Po 48 godzinach lekko nacinamy skórę filetów i pałek i wkładamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy na wolnym ogniu, co jakiś czas przewracając na drugą stronę.
Gdy mięsa zaczynają być miękkie, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, lubczyk i smażymy do miękkości mięsa. Jeżeli mięso jest już miękkie kończymy smażenie.
Wykładamy filety na półmisek i kroimy w plastry 2 cm grube, układając je na środku półmiska. Udka układamy po jednej stronie półmiska a marynowane prawdziwki po drugiej stronie półmiska. Dekorujemy według swego uznania. Możemy podać z chlebem jak i z pieczonymi w ziołach ziemniakami. Smacznego!!!