Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska do pieczywa składająca się z smażonych kawałków gęsi oraz marynowanych prawdziwków. Taka przekąska idealnie nadaje się na małe przyjęcia.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1136
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5669
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8764
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18181
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1136
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5669
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8764
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18181
Składniki
Filet ze skórą dzielimy na dwie połowy i razem z udami nacieramy przygotowanymi przyprawami. Natarte filety i pałki wkładamy do pojemnika, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na dwie doby. Codziennie przewracamy na drugą stronę.
Po 48 godzinach lekko nacinamy skórę filetów i pałek i wkładamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy na wolnym ogniu, co jakiś czas przewracając na drugą stronę. Gdy mięsa zaczynają być miękkie, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, lubczyk i smażymy do miękkości mięsa. Jeżeli mięso jest już miękkie kończymy smażenie i pozostawiamy pod przykryciem ma 30 minut.
Wykładamy filety na półmisek i kroimy w plastry 2 cm grube, układając je na środku półmiska. Udka układamy po jednej stronie półmiska a marynowane prawdziwki po drugiej stronie półmiska. Dekorujemy według swego uznania. Całość podajemy jako przekąskę razem z pieczywem. Smacznego !!!