Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska do pieczywa składająca się z smażonych kawałków gęsi oraz marynowanych prawdziwków. Taka przekąska idealnie nadaje się na małe przyjęcia.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5815
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7476
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5815
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7476
Składniki
Filet ze skórą dzielimy na dwie połowy i razem z udami nacieramy przygotowanymi przyprawami. Natarte filety i pałki wkładamy do pojemnika, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na dwie doby. Codziennie przewracamy na drugą stronę.
Po 48 godzinach lekko nacinamy skórę filetów i pałek i wkładamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy na wolnym ogniu, co jakiś czas przewracając na drugą stronę. Gdy mięsa zaczynają być miękkie, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, lubczyk i smażymy do miękkości mięsa. Jeżeli mięso jest już miękkie kończymy smażenie i pozostawiamy pod przykryciem ma 30 minut.
Wykładamy filety na półmisek i kroimy w plastry 2 cm grube, układając je na środku półmiska. Udka układamy po jednej stronie półmiska a marynowane prawdziwki po drugiej stronie półmiska. Dekorujemy według swego uznania. Całość podajemy jako przekąskę razem z pieczywem. Smacznego !!!