Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe śniadanie niespodzianka dla kogoś wyjątkowego...
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 59
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38597
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 105
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 857
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 985
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 5839
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 59
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38597
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 105
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 857
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 985
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 5839
Składniki
Do wysokiego naczynia wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól oraz sodę i wymieszać. Następnie pokroić masło na kawałki, dodać do składników i utrzeć masę. Dolać maślankę i mieszać do momentu, aż zrobi się z tego gładka masa (gładka, ale klejąca). Wyłożyć ciasto na obsypaną mąką stolnicę, pokroić na małe części, z każdej zrobić kuleczkę. Wierzch kuleczki zwilżyć mlekiem i takie włożyć do piekarnika. Piec 12 min w piekarniku o temperaturze 220 stopni, dopóki wierzch nie zrobi się rumiany. Ciasteczka można posmarować maślanką i dżemem. Smacznego