Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba o mięsie soczystym, jędrnym, sprężystym. Bardzo smaczna.
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 498
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 63
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 524
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 4225
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 498
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 63
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 524
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 4225
Składniki
Włoszczyznę obrać, umyć i ugotować wywar - 1,5 litra osolonej wody - 20 min. Wyjąć warzywa i ugotować w wywarze rybę. Robić to delikatnie, żeby nie porozrywać ryby. Wyjąc rybę i w wywarze rozpuścić żelatynę . Do salaterki nalać troszkę wywaru, tak żeby przykryte było tylko dno. Pozostawić do stężenia. Ułożyć dekorację i znowu zalać nie dużą ilością wywaru. Pozostawić do stężenia. Na koniec ułożyć rybę i całość zalać pozostałym wywarem. Pozostawić do stężenia. Wyłożyć na półmisek obracając dnem do góry. Wcześniej dno salaterki zanurzyć w ciepłej wodzie, wtedy galaretka sama wypadnie. Smacznego