Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba o mięsie soczystym, jędrnym, sprężystym. Bardzo smaczna.
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 1570
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 8082
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 1570
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 8082
Składniki
Włoszczyznę obrać, umyć i ugotować wywar - 1,5 litra osolonej wody - 20 min. Wyjąć warzywa i ugotować w wywarze rybę. Robić to delikatnie, żeby nie porozrywać ryby. Wyjąc rybę i w wywarze rozpuścić żelatynę . Do salaterki nalać troszkę wywaru, tak żeby przykryte było tylko dno. Pozostawić do stężenia. Ułożyć dekorację i znowu zalać nie dużą ilością wywaru. Pozostawić do stężenia. Na koniec ułożyć rybę i całość zalać pozostałym wywarem. Pozostawić do stężenia. Wyłożyć na półmisek obracając dnem do góry. Wcześniej dno salaterki zanurzyć w ciepłej wodzie, wtedy galaretka sama wypadnie. Smacznego