Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba o mięsie soczystym, jędrnym, sprężystym. Bardzo smaczna.
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4411
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1112
Polecam.
Odsłon: 648
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4411
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1112
Polecam.
Odsłon: 648
Składniki
Włoszczyznę obrać, umyć i ugotować wywar - 1,5 litra osolonej wody - 20 min. Wyjąć warzywa i ugotować w wywarze rybę. Robić to delikatnie, żeby nie porozrywać ryby. Wyjąc rybę i w wywarze rozpuścić żelatynę . Do salaterki nalać troszkę wywaru, tak żeby przykryte było tylko dno. Pozostawić do stężenia. Ułożyć dekorację i znowu zalać nie dużą ilością wywaru. Pozostawić do stężenia. Na koniec ułożyć rybę i całość zalać pozostałym wywarem. Pozostawić do stężenia. Wyłożyć na półmisek obracając dnem do góry. Wcześniej dno salaterki zanurzyć w ciepłej wodzie, wtedy galaretka sama wypadnie. Smacznego