Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska do chrupania. W ten sam sposób można też przyrządzić inne orzechy.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1089
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1089
Składniki
Migdały zalać wrzącą wodą i odstawić na 3-4 min. Dokładnie osączyć na sicie i osuszyć papierowym ręcznikiemi. Na blachę do pieczenia wylać oliwę, wsypać migdały, przemieszać drewnianą łopatką, tak by pokryły się oliwą. Opiekać w rogrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20 min, od czasu do czasu mieszając. Po wyjęciu z piekarnika osączyć na papierowym ręczniku. Posypać solą i papryką, dokładnie wymieszać.