Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska do chrupania. W ten sam sposób można też przyrządzić inne orzechy.
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 1195
Jesień pachnie jabłkami z cynamonem. Polecam do kawy ciasteczka z jabłkiem.
Odsłon: 4702
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 1195
Jesień pachnie jabłkami z cynamonem. Polecam do kawy ciasteczka z jabłkiem.
Odsłon: 4702
Składniki
Migdały zalać wrzącą wodą i odstawić na 3-4 min. Dokładnie osączyć na sicie i osuszyć papierowym ręcznikiemi. Na blachę do pieczenia wylać oliwę, wsypać migdały, przemieszać drewnianą łopatką, tak by pokryły się oliwą. Opiekać w rogrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20 min, od czasu do czasu mieszając. Po wyjęciu z piekarnika osączyć na papierowym ręczniku. Posypać solą i papryką, dokładnie wymieszać.