Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sos w sam raz do pasztetów i mięs
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12351
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13224
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5480
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12351
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13224
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5480
Składniki
Zetrzeć 1 korzonek chrzanu na tarce o drobnyh oczkach. Sparzyć wrzątkiem, osączyć (można też użyć gotowego chrzanu ze słoiczka).
Utrzeć na gładką masę z 1 łyżką gęstej kwaśnej śmietany (22%) i 5 łyżkami żurawiny do mięs (ze słoiczka). Do smaku przyprawić szczyptą cukru.
Rozprowadzić 3 łyżkami czerwonego półsłodkiego wina.
Gotowy sos wstawić do lodówki na godzinę. Serwować do pasztetów i zimnych mięs.