Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sos w sam raz do pasztetów i mięs
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Zetrzeć 1 korzonek chrzanu na tarce o drobnyh oczkach. Sparzyć wrzątkiem, osączyć (można też użyć gotowego chrzanu ze słoiczka).
Utrzeć na gładką masę z 1 łyżką gęstej kwaśnej śmietany (22%) i 5 łyżkami żurawiny do mięs (ze słoiczka). Do smaku przyprawić szczyptą cukru.
Rozprowadzić 3 łyżkami czerwonego półsłodkiego wina.
Gotowy sos wstawić do lodówki na godzinę. Serwować do pasztetów i zimnych mięs.