Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sos w sam raz do pasztetów i mięs
Chleb gryczany z mąki białej gryczanej na zakwasie. Zakwas zrobiłam z mąki ow...
Odsłon: 1264
Tak proste w przygotowaniu a tak smaczne. Wyobraź sobie grzankę posmarowaną t...
Odsłon: 56
Chleb gryczany z mąki białej gryczanej na zakwasie. Zakwas zrobiłam z mąki ow...
Odsłon: 1264
Tak proste w przygotowaniu a tak smaczne. Wyobraź sobie grzankę posmarowaną t...
Odsłon: 56
Składniki
Zetrzeć 1 korzonek chrzanu na tarce o drobnyh oczkach. Sparzyć wrzątkiem, osączyć (można też użyć gotowego chrzanu ze słoiczka).
Utrzeć na gładką masę z 1 łyżką gęstej kwaśnej śmietany (22%) i 5 łyżkami żurawiny do mięs (ze słoiczka). Do smaku przyprawić szczyptą cukru.
Rozprowadzić 3 łyżkami czerwonego półsłodkiego wina.
Gotowy sos wstawić do lodówki na godzinę. Serwować do pasztetów i zimnych mięs.