Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos z grzybów. Polecam
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 831
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 910
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 831
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 910
Składniki
Oczyszczone ,umyte grzyby bardzo drobno szatkuję, cebulę drobno siekam. Na maśle podsmażam cebulę,gdy się zeszkli,dodaje grzyby,naczynie przykrywam,stawiam na niewielkim ogniu, od czasu do czasu mieszam,uważam,żeby grzyby nie przywarły do dna naczynia. Pod koniec duszenia,gdy wyparuje większość sosu,podsypać grzyby mąką,zasmażam,aż straci smaksurowizny,podlewam rosołem i zagotowałam. Dodałam przyprawy w umiarkowanych ilościach,by nie przytłumiły wykwintnego,niepowtarzalnego smaku sosu. Tuż przed podaniem dodałam do sosu lekko spienioną śmietanę,koperek i już nie podgrzewam,podałam. Sosu ze świeżych grzybów nie należy odgrzewać.