Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45665
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23141
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1402
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45665
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23141
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1402
Składniki
Marchew, selera należy pokroić w cieńkie słupki. Pora pokroić w paseczki tej samej długości co słupki marchwi i selera. Dodać 3 ząbki czosnku.
Makaron zalać wrzątkiem i poczekać 10 minut.
Krewetki należy przelać wrzątkiem
Warzywa podsmażyć na patelni, dodać makaron i krewetki. Doprawić sosem sojowym i pieprzem cayenne.
Farsz nakładamy na ciasto. (rozmrożone ciasto o kwadratowym kształcie, w opakowaniu 40 szt). Na każdy płat łyżka farszu. ZAkładamy boki i zwijamy ( jak krokiety).
Sos sezamowy: 100 ml sosu sojowego, 100 ml miodu i 40 ml octu balsamicznego i 2 ząbki wyciśniętego czosnku, gotujemy tak długo aż konsystencja będzie podobna do miodu. Sezam prażymy na patelni i dodajemy do sosu.
Spring rolls smażymy na głębokim oleju bądź na patelni. Jemy maczając w sosie. Smacznego