Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
o wiele lepsze i zdrowsze niż z popularnej restauracji
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 23
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 23
Składniki
Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Mięso doprawiamy. Do osobnej miski wbijamy jajko, sól, pieprz cayenne, słodką paprykę ,mąkę i mleko. Całość miksujemy na jednolitą masę. Do miski z mięsem wlewamy ciasto naleśnikowe i mieszamy aż każdy kawałek kurczaka pokryje się ciastem. W głębokiej patelni lub we frytownicy rozgrzewamy olej. Do osobnej miseczki wsypujemy mąkę ok 1,5 szkl. Za pomocą szczypców wyciągamy po kawałku mięsa i obtaczamy w mące potrząsając miską. Na rozgrzany tłuszcz wkładamy partiami (po kilka pasków) kurczaka i smażęymy kilka minut na średnim ogniu na złoty kolor. Usmażone stripsy osączamy na papierowym ręczniku. Smacznego!