Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i tania w wykonaniu przekąska.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326458
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12090
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16864
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5515
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326458
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12090
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16864
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5515
Składniki
Wykonanie: Wędlinę, cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na oleju. Dodać posiekaną kapustę, przyprawy do smaku, dobrze wymieszać i dusić na małym ogniu do miękkości kapusty. Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć oddzielnie na oleju, gdy będą miękkie wymieszać z kapustą. Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy, wyłożyć przygotowany farsz i zwinąć w roladę. Posmarować jajkiem rozmąconym ze śmietaną i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut.