Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i tania w wykonaniu przekąska.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1286
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1725
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 110
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 520
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1286
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1725
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 110
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 520
Składniki
Wykonanie: Wędlinę, cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na oleju. Dodać posiekaną kapustę, przyprawy do smaku, dobrze wymieszać i dusić na małym ogniu do miękkości kapusty. Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć oddzielnie na oleju, gdy będą miękkie wymieszać z kapustą. Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy, wyłożyć przygotowany farsz i zwinąć w roladę. Posmarować jajkiem rozmąconym ze śmietaną i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut.