Do góry

Przekąski Przepis na:

Strudel z kapustą

Strudel z kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2484 Ocena: 17198

Dodano:

Odsłon: 8498

Smaczna i tania w wykonaniu przekąska.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Strudel z kapustą

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Wędlinę, cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na oleju. Dodać posiekaną kapustę, przyprawy do smaku, dobrze wymieszać i dusić na małym ogniu do miękkości kapusty. Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć oddzielnie na oleju, gdy będą miękkie wymieszać z kapustą. Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy, wyłożyć przygotowany farsz i zwinąć w roladę. Posmarować jajkiem rozmąconym ze śmietaną i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń