Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przystawka ,ewentualnie lekka kolacja.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku ,oprószamy mąką ,podgrzewamy cały czas mieszając. Wolno wlewamy mleko ,podgrzewamy do momentu zgęstnienia sosu. Zdejmujemy z ognia ,dodajemy przyprawy ,posiekany czosnek ,pokrojone w kostkę pomidory (sparzone i obrane ,bez nasion) ,posiekany koperek ,żółtka ,dokładnie mieszamy. Foremki smarujemy masłem i wsypujemy tarty parmezan. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni C. Z białek ubiłem sztywną pianę ,delikatnie łączymy z masą. Foremki wypełniamy masą i pieczemy ok. 20-25 min.
Pytania i odpowiedzi tylko na blogu.