Do góry

Przekąski Przepis na:

Suflet z pomidorami i koperkiem

Suflet z pomidorami i koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2310 Ocena: 51302

Dodano:

Odsłon: 4095

Smaczna przystawka ,ewentualnie lekka kolacja.

Składniki

  • 4 pomidory (u mnie malinowe)
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka bazylii
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki mąki
  • 250 ml mleka
  • 4 jajka
  • masło do posmarowania foremek
  • starty parmezan do oprószenia foremek
  • pęczek koperku
  • sól ,pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Suflet z pomidorami i koperkiem

Przygotowanie

  1. Masło rozpuszczamy w rondelku ,oprószamy mąką ,podgrzewamy cały czas mieszając. Wolno wlewamy mleko ,podgrzewamy do momentu zgęstnienia sosu. Zdejmujemy z ognia ,dodajemy przyprawy ,posiekany czosnek ,pokrojone w kostkę pomidory (sparzone i obrane ,bez nasion) ,posiekany koperek ,żółtka ,dokładnie mieszamy. Foremki smarujemy masłem i wsypujemy tarty parmezan. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni C. Z białek ubiłem sztywną pianę ,delikatnie łączymy z masą. Foremki wypełniamy masą i pieczemy ok. 20-25 min.

  2. Pytania i odpowiedzi tylko na blogu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 23 listopada 2014 Pysznie się prezentują,powiedz proszę jak duże foremki mają być?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 23 listopada 2014 Wspaniała propozycja! Prezentuje się niezwykle smakowicie :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 22 listopada 2014 Idealna kolacja:) Pyszna, bez węglowodanów skrobiowych, i na ciepło - b. ważne zwłaszcza przy obecnej porze roku i ponurych wieczorach.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń