Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne a banalnie łatwe.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5516
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47989
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5516
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47989
Składniki
Nie wiem dlaczego niektórzy obawiają się sufletów, są bardzo smaczne i zawsze się sprawdzają. Wszystkie składniki wrzuciłam do miski, ser pokruszyłam a ziemniaki rozgniotłam niezbyt dokładnie widelcem. Wszystko wymieszałam. Jeśli masa jest bardzo gęsta, to można wbić jeszcze jajo i dodać łychę jogurtu lub śmietany.
Masę wylałam do wysmarowanych olejem i posypanych bułką tartą sufleciarek. Suflety wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piekłam około 35-40 minut- aż się podniosą i zdrowo przyrumienią.
Najlepiej smakują wyjęte or razu z piekarnika- można je wyjadać łyżeczką. Na zimno są świetne jako lunch w pracy. Smacznego :)