Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne a banalnie łatwe.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 630
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25742
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 630
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25742
Składniki
Nie wiem dlaczego niektórzy obawiają się sufletów, są bardzo smaczne i zawsze się sprawdzają. Wszystkie składniki wrzuciłam do miski, ser pokruszyłam a ziemniaki rozgniotłam niezbyt dokładnie widelcem. Wszystko wymieszałam. Jeśli masa jest bardzo gęsta, to można wbić jeszcze jajo i dodać łychę jogurtu lub śmietany.
Masę wylałam do wysmarowanych olejem i posypanych bułką tartą sufleciarek. Suflety wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piekłam około 35-40 minut- aż się podniosą i zdrowo przyrumienią.
Najlepiej smakują wyjęte or razu z piekarnika- można je wyjadać łyżeczką. Na zimno są świetne jako lunch w pracy. Smacznego :)