Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne a banalnie łatwe.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1840
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14538
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19601
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1840
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14538
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19601
Składniki
Nie wiem dlaczego niektórzy obawiają się sufletów, są bardzo smaczne i zawsze się sprawdzają. Wszystkie składniki wrzuciłam do miski, ser pokruszyłam a ziemniaki rozgniotłam niezbyt dokładnie widelcem. Wszystko wymieszałam. Jeśli masa jest bardzo gęsta, to można wbić jeszcze jajo i dodać łychę jogurtu lub śmietany.
Masę wylałam do wysmarowanych olejem i posypanych bułką tartą sufleciarek. Suflety wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piekłam około 35-40 minut- aż się podniosą i zdrowo przyrumienią.
Najlepiej smakują wyjęte or razu z piekarnika- można je wyjadać łyżeczką. Na zimno są świetne jako lunch w pracy. Smacznego :)