Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedawno dostaliśmy przepis na gotowany schab. Zainteresował nas przede wszystkim ze względu na nietypowy przepis jego przyrządzania. A że jesteśmy fanami smacznych wyrobów, które smakują o niebo lepiej od tego, co możemy dostać w sklepach - wypróbowaliśmy. Efekt przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania. Wyszła delikatna, rozpływająca się w ustach i pyszna wędlina. Nie uświadczycie takiej na sklepowych półkach. Spróbujcie sami.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11646
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4050
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42835
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 483
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 345
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 433
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11646
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4050
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42835
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 483
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 345
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 433
Składniki
Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i nakłuwamy patyczkiem do szaszłyków lub (jeśli mamy) nakłuwaczem do mięs. Wszystkie przyprawy mieszamy w jednym naczyniu. Obtaczamy schab w przyprawach. Delikatnie je wmasowujemy. Zawijamy szczelnie w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 5 dni. Codziennie delikatnie masujemy, żeby przyprawy bardziej wniknęły w strukturę mięsa i przewracamy na drugą stronę. Po 5 dniach wyjmujemy z lodówki. Wygląda wtedy jak na zdjęciu poniżej.
Wyjmujemy z folii i obmywamy pod bieżącą wodą. Osuszamy. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane lub olej i obsmażamy go dosłownie po 2 minuty z każdej strony aby zamknąć pory. Odkładamy na kilka minut do wystygnięcia. W garnku zagotowujemy wodę. W tym czasie owijamy schab szczelnie w folię spożywczą, następnie wkładamy do rękawa do pieczenia, zawijamy i ponownie owijamy folią. Do wrzątku wkładamy zawinięte mięso i gotujemy 5 minut. Garnek zdejmujemy z płyty lub palnika. Schab pozostawiamy w garnku do wystudzenia. Wtedy wyjmujemy z garnka, odwijamy z folii i rozkoszujemy się wspaniałym smakiem. Smacznego !!!