Prosta ,smaczna surówka. Może być dodatkiem do wędlin lub jako samodzielna przekąska. Polecam
Surówka z kapusty kiszonej i fasoli
Składniki
- kapusta kiszona 350 g,
- fasola biała 150 g,
- majonez 3 duże łyżki,
- pieprz mielony do smaku,
- majeranek 1 łyżka , ( można więcej),
- Opcjonalnie; majonez można połączyć z łyżką gęstej śmietany,
Składniki
- kapusta kiszona 350 g,
- fasola biała 150 g,
- majonez 3 duże łyżki,
- pieprz mielony do smaku,
- majeranek 1 łyżka , ( można więcej),
- Opcjonalnie; majonez można połączyć z łyżką gęstej śmietany,

Potrzebne przybory kuchenne
nóż, miska, garnek, łyżka, szklanka, szklana salaterka,
Etapy przygotowania
Fasolę namoczyć na noc, w letniej przegotowanej wodzie. Następnego dnia ugotować i odcedzić. Kapustę odcisnąć i pokroić. Jabłko umyć i pokroić ze skórką w kostkę. Wszystkie składniki surówki połączyć czyli wymieszać ze sobą. Majonez (połączyć ze śmietaną) doprawić pieprzem , dodać majeranek i wymieszać. Surówkę przełożyć do szklanej salaterki, polać przygotowanym sosem. Udekorować plasterkami jabłka. Podawać do wędlin lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego

Przygotowana surówka połączona z sosem.

Gotowa do podania.

Przepis w Waszym wykonaniu (6)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4156

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 998

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 438
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4156

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 998

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 438



Składniki
- kapusta kiszona 350 g,
- fasola biała 150 g,
- majonez 3 duże łyżki,
- pieprz mielony do smaku,
- majeranek 1 łyżka , ( można więcej),
- Opcjonalnie; majonez można połączyć z łyżką gęstej śmietany,
Fasolę namoczyć na noc, w letniej przegotowanej wodzie. Następnego dnia ugotować i odcedzić. Kapustę odcisnąć i pokroić. Jabłko umyć i pokroić ze skórką w kostkę. Wszystkie składniki surówki połączyć czyli wymieszać ze sobą. Majonez (połączyć ze śmietaną) doprawić pieprzem , dodać majeranek i wymieszać. Surówkę przełożyć do szklanej salaterki, polać przygotowanym sosem. Udekorować plasterkami jabłka. Podawać do wędlin lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego
Przygotowana surówka połączona z sosem.
Gotowa do podania.
Bardzo fajna. Ja dodaję jeszcze buraka :)
Też tak myślę jak Iwona, takiej surówki jeszcze nie spotkałam nigdzie! Bardzo ciekawa propozycja:)
Bardzo ciekawa propozycja 👍