Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowa i smaczna z dużą ilością witamin surówka, świetnie nadająca się na dodatek do dań, ale także do podjadania między posiłkami. Druga wersja takiej surówki jest z dodatkiem pokrojonego w kostkę sera feta. Bardzo smaczna, polecam :)
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 27
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 57
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26537
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 27
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 57
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26537
Składniki
W szklance przyrządzamy sos do surówki z oleju, octu balsamicznego, pieprzu i soli, mieszamy składniki. Seler naciowy, rzodkiewki, ogórki kroimy w kostkę, a szczypior, natkę pietruszki i koper kroimy drobno. Z marchwi maszynką do obierania warzyw strugamy garść pasków cienkich, sałatę kroimy na większe kawałki . Wszystkie pokrojone składniki które po kolei wkładaliśmy do miski dokładnie mieszamy, dodajemy kukurydzę i przygotowany sos z oliwy, octu, pieprzu i soli.
Mieszamy dokładnie wszystkie składniki, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Po godzinnym schłodzeniu możemy konsumować.
Druga wersja takiej surówki jest z dodatkiem pokrojonego sera feta w kostkę. Smacznego :)