Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na różne uroczystości. To orientalne danie można zrobic łatwo we wlasnej kuchni.
naczynie żaroodporne, duża deska, Duża tacka lub blaszka
Składniki
1. Ugotować ryz według przepisu. Po ugotowaniu 3 torebek ryżu basmati, otworzyć i wrzucić do jednego garnka. Po lekkim ostudzeniu wsypać szczyptę soli i łyżeczkę cukru do ryżu. Dolewać po łyżce octu spirytusowego i próbować według uznania. 2. Filet z lososia natrzeć sosem sojowym, Przyprawa do ryb oraz pokropić sokiem z cytryny. Na końcu natrzeć olejem. Wlozyc do piekarnika na 10 minut w temperaturze 200°. 3. W tym czasie rozmrożone surimi wyjąć z folii I przygotować na talerzu. Ogorek pokroić w słupki. Szczypiorek pokroić w dlugie równe łodygi na talerz gotowe do zwijania. Gdy ryba jest już ostudzona również pokroić w paski. 4. Płat nori można juz smarować ostudzonym całkowicie ryżem za pomoca dłoni zostawiając na początku przerwe nie wysmarowana ryżem. Układać bliżej końca płata nori pokrojone w paski składniki. Przy zwijaniu zacisnąć by po przekrojeniu były zbite. Gotowe rulony pokroić w kawałki. podawać z sosem sojowym, marynowanym imbirem lub innymi ulubionymi dodatkami. Smacznego :)