Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 187
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 166
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 187
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 166
Składniki
Twarożek wymieszać z gruszką i rukolą. Przyprawić solą i pieprzem.
Filiżanki wyłożyć folią spożywczą tak żeby sporo wystawała, a następnie plasterkami łososia, a te nie powinny wystawać.
Do środka ponakładać masę twarogową i zakręcić folię, żeby powstały ,,cukierki ,,. Pozostawić w lodówce na ok 20 min.
Rozwinąć kulki z folii i ułożyć na półmisku, na podkładkach z plasterków cytryny.
Udekorować wg uznania. Mogą to być np kwiatki z gruszki. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.
Smacznego.