Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne mięsko na przekąskę na świąteczny stół.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13964
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15723
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6378
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13964
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15723
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6378
Składniki
Mięso opłukać pod zimną wodą i dobrze osuszyć na ręczniku papierowym. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki na marynatę i dobrze wymieszać. Następnie mięso obwiązać sznurkiem spożywczym, posmarować dokładnie ręką przygotowaną marynatą i odłożyć w chłodne miejsce na dwie godziny. Po tym czasie mięso umieścić w rękawie do pieczenia, zawiązać z obu stron. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 1 ½ godziny. Po upływie godziny rozciąć rękaw i zrumienić mięso. Po upieczeniu ostudzić i podawać na zimno na świąteczny stół jako przekąskę. Wspaniale smakuje z sosem z żurawiny. SMACZNEGO.