Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste połączenie, które urzekło mnie już dawno temu. I spodobało się jako świetny dodatek do szampana. Nie tylko przy okazji Sylwestra. Przedstawiam łososia z awokado.
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Składniki
Plastry wędzonego na zimno łososia (najlepszy byłby atlantycki) pokroiłem w mniejsze paski.
Awokado przekroiłem na pół. Pozbawiłem pestki. Obrałem ze skórki. Następnie pokroiłem poprzecznie w plastry.
Skropiłem sokiem z cytryny, żeby nie ciemniało.
Każdy plasterek awokado owinąłem paskiem wędzonego łososia.
Ułożyłem na talerzu. Przybrałem łodygą rozmarynu i kilkoma plasterkami cytryny.
Podałem do szampana. *
* Można taki ”twór” nadziać na wykałaczkę, ale trzeba robić to ostrożnie, żeby nie zepsuć efektu. Najlepiej zrobić „łódeczkę”. I przez nią przekłuć się wykałaczką.