Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki caprese to doskonała przekąska na majówkę. Są lekkie, świeże i kuszą kolorami, zachęcając do spróbowania. Można je dodatkowo skropić sosem balsamicznym, który podkreśli smak zarówno kremowej mozzarelli, jak i soczystych pomidorków koktajlowych. To szybka i prosta przekąska – idealna na grilla, ale także jako dodatek do bardziej sycących dań. Świetnie smakują na zimno, choć można je również delikatnie podpiec.
patyczki do szaszłyków
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 425
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 126
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 44
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 31
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 63
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 425
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 126
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 44
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 31
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 63
Składniki
Wyjmij z opakowania patyczki. Na każdy patyczek nadziej kolejno: mini mozzarellę, umyte pomidorki koktajlowe, złożony listek bazylii, i tak powtarzaj ten etap, aż do uzupełnienia całego patyczka.
Szaszłyki możesz pokropić sosem balsamicznym lub oliwą z oliwek. Świetnie sprawdzi się również oliwa smakowa.
Świetnie smakują zarówno przygotowane na grillu, jak i jako świeży dodatek do dań mięsnych. Jeśli planujesz je podpiec na grillu, listki bazylii dodaj dopiero po upieczeniu.