Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki caprese to doskonała przekąska na majówkę. Są lekkie, świeże i kuszą kolorami, zachęcając do spróbowania. Można je dodatkowo skropić sosem balsamicznym, który podkreśli smak zarówno kremowej mozzarelli, jak i soczystych pomidorków koktajlowych. To szybka i prosta przekąska – idealna na grilla, ale także jako dodatek do bardziej sycących dań. Świetnie smakują na zimno, choć można je również delikatnie podpiec.
patyczki do szaszłyków
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2388
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5063
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 149
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2388
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5063
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 149
Składniki
Wyjmij z opakowania patyczki. Na każdy patyczek nadziej kolejno: mini mozzarellę, umyte pomidorki koktajlowe, złożony listek bazylii, i tak powtarzaj ten etap, aż do uzupełnienia całego patyczka.
Szaszłyki możesz pokropić sosem balsamicznym lub oliwą z oliwek. Świetnie sprawdzi się również oliwa smakowa.
Świetnie smakują zarówno przygotowane na grillu, jak i jako świeży dodatek do dań mięsnych. Jeśli planujesz je podpiec na grillu, listki bazylii dodaj dopiero po upieczeniu.