Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowany kurczak w curry, podany w azjatyckim sosie. Palce lizać!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12321
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13142
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5365
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12321
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13142
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5365
Składniki
Wykonanie szaszłyków: Cebulę obrać i zmielić razem z czosnkiem i orzechami.Następnie dodać oliwę, sok z cytryny, curry, soli do smaku i utrzeć masę.Mięso opłukać, pokroić na kawałki, maczać w przygotowanej masie, po czym odstawić na godzinę.Zamarynowane mięso nadziewać na szpadki szaszłykowe i opiekać na złoty kolor w piekarniku. Wykonanie sosu: Cebulę posiekać z czosnkiem, przysmażyć na oliwie, dodać paprykę, sok z cytryny i przyprawić solą do smaku. Podlać odrobiną wody, chwilę podgotować. Podawać osobno w sosjerce do upieczonych szaszłyków.