Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowany kurczak w curry, podany w azjatyckim sosie. Palce lizać!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 885
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22964
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15381
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 885
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22964
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15381
Składniki
Wykonanie szaszłyków: Cebulę obrać i zmielić razem z czosnkiem i orzechami.Następnie dodać oliwę, sok z cytryny, curry, soli do smaku i utrzeć masę.Mięso opłukać, pokroić na kawałki, maczać w przygotowanej masie, po czym odstawić na godzinę.Zamarynowane mięso nadziewać na szpadki szaszłykowe i opiekać na złoty kolor w piekarniku. Wykonanie sosu: Cebulę posiekać z czosnkiem, przysmażyć na oliwie, dodać paprykę, sok z cytryny i przyprawić solą do smaku. Podlać odrobiną wody, chwilę podgotować. Podawać osobno w sosjerce do upieczonych szaszłyków.