Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowany kurczak w curry, podany w azjatyckim sosie. Palce lizać!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424714
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10607
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336911
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4697
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424714
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10607
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336911
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4697
Składniki
Wykonanie szaszłyków: Cebulę obrać i zmielić razem z czosnkiem i orzechami.Następnie dodać oliwę, sok z cytryny, curry, soli do smaku i utrzeć masę.Mięso opłukać, pokroić na kawałki, maczać w przygotowanej masie, po czym odstawić na godzinę.Zamarynowane mięso nadziewać na szpadki szaszłykowe i opiekać na złoty kolor w piekarniku. Wykonanie sosu: Cebulę posiekać z czosnkiem, przysmażyć na oliwie, dodać paprykę, sok z cytryny i przyprawić solą do smaku. Podlać odrobiną wody, chwilę podgotować. Podawać osobno w sosjerce do upieczonych szaszłyków.