Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowany kurczak w curry, podany w azjatyckim sosie. Palce lizać!
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 483
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 653
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1086
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 107
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 179
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6033
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 483
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 653
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1086
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 107
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 179
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6033
Składniki
Wykonanie szaszłyków: Cebulę obrać i zmielić razem z czosnkiem i orzechami.Następnie dodać oliwę, sok z cytryny, curry, soli do smaku i utrzeć masę.Mięso opłukać, pokroić na kawałki, maczać w przygotowanej masie, po czym odstawić na godzinę.Zamarynowane mięso nadziewać na szpadki szaszłykowe i opiekać na złoty kolor w piekarniku. Wykonanie sosu: Cebulę posiekać z czosnkiem, przysmażyć na oliwie, dodać paprykę, sok z cytryny i przyprawić solą do smaku. Podlać odrobiną wody, chwilę podgotować. Podawać osobno w sosjerce do upieczonych szaszłyków.