Do góry

Przekąski Przepis na:

Szaszłyki z krewetek po tajsku

Przepis dnia 2016-06-16
Szaszłyki z krewetek po tajsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 862 Ocena: 16510

Dodano:

Odsłon: 530

Szybka przystawka

Składniki

  • 200 g mrożonych krewetek
  • 150 g boczku
  • 4 jabłka
  • czerwona papryka
  • 2 cebule
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 100 ml wódki
  • pół łyżeczki imbiru
  • pół łyżeczki chili
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Krewetki rozmroziłem, przyprawiłem imbirem oraz chili, a następnie zalałem sosem sojowym wymieszanym z wódką. Odstawiłem do lodówki na 20 minut.

    Boczek pokroiłem w kostkę, a resztę składników na kawałki. Na patyczki nadziałem na przemian krewetki, boczek, cebulę, paprykę i jabłka. Szaszłyki grilowałem ok. 8 minut, często je obracając.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń