Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerwonej i cukinii. Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Polecam.
nóż, miska, patyki do szaszłyków,
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Polędwiczkę umyć, osuszyć i pokroić w większe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Przygotowanie marynaty; Wymieszać oliwę z musztardą , dodać pozostałe składniki marynaty oraz przeciśnięty przez praskę czosnek , włożyć kawałki mięsa i wymieszać tak by całe mięso było zamarynowane , odłożyć w chłodne miejsce na 2 - 3 godziny. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki, cukinię pokroić w plastry, cebule po obraniu również pokroić w plastry. Warzywa skropić oliwą , oprószyć delikatnie pieprzem ziołowym i solą. Zamarynowane mięso nabijać na patyczki do szaszłyków na przemian z warzywami zaczynając i kończąc na papryce. Oprószyć jeszcze solą i ułożyć na grillu. Szaszłyki grillować około 30 minut co jakiś czas obracając. Szaszłyki można również grillować na patelni grillowe. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i sosem czosnkowym. Czas przygotowania + czas marynowania mięsa + grillowanie
Szaszłyki gotowe do podania.
Przygotowanie szaszłyków.