Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna przekąska w wersji vege.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1589
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 480
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1589
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 480
Składniki
W misce łączymy ze sobą sos sojowy,syrop klonowy i ocet ryżowy. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz imbir starty na tarce o małych oczkach. Dodajemy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej.Intensywnie mieszamy, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Do połowy marynaty włożyć pokrojone w kostkę i odsączone tofu, odstawić na godzinę do lodówki. Paprykę pokroić w kostkę, cukinię i cebulę w plasterki. Brokuł dzielimy na różyczki, które skrapiamy oliwą z oliwek. Na drewniane patyczki namoczone w wodzie nadziewamy paprykę, cukinię, brokuł oraz zamarynowane tofu oraz cebulę. Szaszłyki oprószamy mąką. Szaszłyki grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej. Obsmażamy szaszłyki przez ok. 10 minut zkażdej strony, aż będą rumiane. Pod koniec grillowania polewamy szaszłyki pozostałym sosem. Gotowe odkładamy na talerz. Przed podaniem szaszłyki oprószamy sezamem i posiekanym szczypiorem dymki.