Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna przekąska w wersji vege.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17623
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1765
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15263
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4967
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9000
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17623
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1765
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15263
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4967
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9000
Składniki
W misce łączymy ze sobą sos sojowy,syrop klonowy i ocet ryżowy. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz imbir starty na tarce o małych oczkach. Dodajemy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej.Intensywnie mieszamy, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Do połowy marynaty włożyć pokrojone w kostkę i odsączone tofu, odstawić na godzinę do lodówki. Paprykę pokroić w kostkę, cukinię i cebulę w plasterki. Brokuł dzielimy na różyczki, które skrapiamy oliwą z oliwek. Na drewniane patyczki namoczone w wodzie nadziewamy paprykę, cukinię, brokuł oraz zamarynowane tofu oraz cebulę. Szaszłyki oprószamy mąką. Szaszłyki grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej. Obsmażamy szaszłyki przez ok. 10 minut zkażdej strony, aż będą rumiane. Pod koniec grillowania polewamy szaszłyki pozostałym sosem. Gotowe odkładamy na talerz. Przed podaniem szaszłyki oprószamy sezamem i posiekanym szczypiorem dymki.