Do góry

Przekąski Przepis na:

Szaszłyki z Tofu

Szaszłyki z Tofu

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 437

Dodano:

Odsłon: 47

Oryginalna przekąska w wersji vege.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Szaszłyki z Tofu

Przygotowanie

  1. W misce łączymy ze sobą sos sojowy,syrop klonowy i ocet ryżowy. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz imbir starty na tarce o małych oczkach. Dodajemy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej.Intensywnie mieszamy, aby uzyskać jednolitą konsystencję.

    Do połowy marynaty włożyć pokrojone w kostkę i odsączone tofu, odstawić na godzinę do lodówki. Paprykę pokroić w kostkę, cukinię i cebulę w plasterki. Brokuł dzielimy na różyczki, które skrapiamy oliwą z oliwek.

    Na drewniane patyczki namoczone w wodzie nadziewamy paprykę, cukinię, brokuł oraz zamarynowane tofu oraz cebulę. Szaszłyki oprószamy mąką. Szaszłyki grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej.

    Obsmażamy szaszłyki przez ok. 10 minut zkażdej strony, aż będą rumiane. Pod koniec grillowania polewamy szaszłyki pozostałym sosem. Gotowe odkładamy na talerz.

    Przed podaniem szaszłyki oprószamy sezamem i posiekanym szczypiorem dymki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń