Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna przekąska w wersji vege.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12309
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 819
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12309
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 819
Składniki
W misce łączymy ze sobą sos sojowy,syrop klonowy i ocet ryżowy. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz imbir starty na tarce o małych oczkach. Dodajemy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej.Intensywnie mieszamy, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Do połowy marynaty włożyć pokrojone w kostkę i odsączone tofu, odstawić na godzinę do lodówki. Paprykę pokroić w kostkę, cukinię i cebulę w plasterki. Brokuł dzielimy na różyczki, które skrapiamy oliwą z oliwek. Na drewniane patyczki namoczone w wodzie nadziewamy paprykę, cukinię, brokuł oraz zamarynowane tofu oraz cebulę. Szaszłyki oprószamy mąką. Szaszłyki grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej. Obsmażamy szaszłyki przez ok. 10 minut zkażdej strony, aż będą rumiane. Pod koniec grillowania polewamy szaszłyki pozostałym sosem. Gotowe odkładamy na talerz. Przed podaniem szaszłyki oprószamy sezamem i posiekanym szczypiorem dymki.