Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z tęsknoty za latem :)
Przepis prosty i banalny, domowa alternatywa tureckich barów.
Mięso wymieszać z jajkiem, posiekaną drobno cebulą i czosnkiem, doprawić chili, cuminem, przyprawą gyros, solą i pieprzem. Dodać drobno posiekaną kolendrę. Wyrobić na jednolitą masę. Jeśli mięso jest za luźne dodać odpowiednią ilość bułki tartej. Odstawić do lodówki na godzinę lub dwie. Z mięsa zrobić rulony; nabić na patyczki do szaszłyków. Piec najlepiej na prawdziwym grilu :) ale patelnia grilowa też daje radę :)
Dip ziołowy: do jogurtu i majonezu dodać zmiażdżony ząbek czosnku oraz posiekane zioła. wymieszać, można doprawić solą do smaku.
Zamiast dipu polecam do popicia domowy ayran: w blenderze zmiksować 2 szklanki gęstego naturalnego jogurtu ze szklanką wody gazowanej, garstką kolendry i szczyptą soli. Podawać schłodzony.
Smacznego :)
pyszne jednogarnkowe danie na sycący obiad...........SMACZNEGO!!!
Odsłon: 1369
Tradycyjne słodkie szyszki wykonałam z 2 ekologicznych składników. Wyszły bar...
Odsłon: 17
Amarantus znany jest również pod nazwą szarłat. Jest to zboże uprawiane od st...
Odsłon: 15
Amarantus znany jest również pod nazwą szarłat. Jest to zboże uprawiane od st...
Odsłon: 23
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 25
Tradycyjne słodkie szyszki wykonałam z 2 ekologicznych składników. Wyszły bar...
Odsłon: 17
Amarantus znany jest również pod nazwą szarłat. Jest to zboże uprawiane od st...
Odsłon: 15
Amarantus znany jest również pod nazwą szarłat. Jest to zboże uprawiane od st...
Odsłon: 23
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 25
Składniki
Przepis prosty i banalny, domowa alternatywa tureckich barów.
Mięso wymieszać z jajkiem, posiekaną drobno cebulą i czosnkiem, doprawić chili, cuminem, przyprawą gyros, solą i pieprzem. Dodać drobno posiekaną kolendrę. Wyrobić na jednolitą masę. Jeśli mięso jest za luźne dodać odpowiednią ilość bułki tartej. Odstawić do lodówki na godzinę lub dwie. Z mięsa zrobić rulony; nabić na patyczki do szaszłyków. Piec najlepiej na prawdziwym grilu :) ale patelnia grilowa też daje radę :)
Dip ziołowy: do jogurtu i majonezu dodać zmiażdżony ząbek czosnku oraz posiekane zioła. wymieszać, można doprawić solą do smaku.
Zamiast dipu polecam do popicia domowy ayran: w blenderze zmiksować 2 szklanki gęstego naturalnego jogurtu ze szklanką wody gazowanej, garstką kolendry i szczyptą soli. Podawać schłodzony.
Smacznego :)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Tortilla z łososiem i rukolą
Przekąski
Wytrawne nachosy z domowej tortilli
Przekąski
Awanturka z makrelą
Przekąski
Pasta z bakłażanów i orzechów nerkowca
Tortilla z łososiem i rukolą
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 3
Wytrawne nachosy z domowej tortilli
Takie chipsy to doskonała przekąska. Mogą być podane do pochrupania albo np....
Odsłon: 48