Do góry

Przekąski Przepis na:

Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 239 Ocena: 1629

Dodano:

Odsłon: 3702

Mega prosty i mega szybki przepis na swietną przegryzkę w ciagu dnia jak i na imprezę. Polecam przepis .

Składniki

  • 1 pęczek zielonych szparagów,
  • 300 g ciasta francuskiego,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 jajko,
  • słodka papryka.
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szparagi w cieście francuskim

Przygotowanie

  1. Szparagi dokładnie myjemy i pozbywamy się zdrewniałych końcówek. Szparagi oprószamy delikatnie solą i pieprzem.

  2. Ciasto francuskie kroimy na paski około 1 cm. Następnie owijamy szparagi po sam czubek. Jajko rozkłócamy i smarujemy zawijaski. Posypujemy delikatnie słodką papryką.

  3. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Pieczemy 15-20 minut w 200 stopniach.

    Podajemy z ulubionym sosem.


    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń