Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na szparagi, jednak nie chcesz ich potraktować jako składnik dania głównego? Mamy na to sposób. Przygotuj szparagi w cieście francuskim z dodatkiem boczku i słonego białego sera. Wystarczy, że zapieczesz je w piekarniku i podasz na ciepło jako przekąskę lub podwieczorek.
Przygotuj szparagi do pieczenia. Opłucz je pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym, a następnie odłam zdrewniała końce. Szparagi powinny pęknąć w miejscu, od którego nadają się do jedzenia. Łodyżki możesz przekroić na pół albo pozostawić w dłuższej formie.
Posól i popieprz szparagi. Delikatnie skrop je oliwą z oliwek.
Ciasto francuskie podziel na równe kwadraty. Ich wielkość zależy od Twoich upodobań.
Każdy kwadrat ciasta francuskiego posmaruj serkiem śmietankowym.
Na środku ułóż szparagi.
Teraz pokrój boczek w drobną kostkę albo cienkie plastry. Podsmaż na patelni bez dodatkowego tłuszczu.
Posyp szparagi mięsem.
Dodaj na sam koniec pokruszony biały ser.
Zawiń ciasto francuskie w taki sposób, aby zrobić kieszonki. Dokładnie zlep je na samym środku, aby się nie rozkleiło w trakcie pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Piecz szparagi w cieście francuskim przez około 20 minut.
Opcjonalnie do podania możesz posypać każde ciastko sezamem.
Chrupiące ciasto, ciągnący ser, zapach świeżych ziół i słodycz pomidorów to p...
Odsłon: 5100
Ekspresowe śniadanie nie tylko dla dzieci. Polecam :)
Odsłon: 7412
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 89
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 168
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 79
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 1051
Świeże warzywa i kremowy bogaty w smaku sos!
Odsłon: 32
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 89
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 168
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 79
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 1051
Świeże warzywa i kremowy bogaty w smaku sos!
Odsłon: 32
Składniki
Przygotuj szparagi do pieczenia. Opłucz je pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym, a następnie odłam zdrewniała końce. Szparagi powinny pęknąć w miejscu, od którego nadają się do jedzenia. Łodyżki możesz przekroić na pół albo pozostawić w dłuższej formie.
Posól i popieprz szparagi. Delikatnie skrop je oliwą z oliwek. Ciasto francuskie podziel na równe kwadraty. Ich wielkość zależy od Twoich upodobań. Każdy kwadrat ciasta francuskiego posmaruj serkiem śmietankowym. Na środku ułóż szparagi.
Teraz pokrój boczek w drobną kostkę albo cienkie plastry. Podsmaż na patelni bez dodatkowego tłuszczu. Posyp szparagi mięsem. Dodaj na sam koniec pokruszony biały ser.
Zawiń ciasto francuskie w taki sposób, aby zrobić kieszonki. Dokładnie zlep je na samym środku, aby się nie rozkleiło w trakcie pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Piecz szparagi w cieście francuskim przez około 20 minut. Opcjonalnie do podania możesz posypać każde ciastko sezamem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Sałatka z ryżu
Przekąski
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków
Przekąski
Paszteciki z farszem z kiełbasy
Przekąski
smażone krewetki
Sałatka z ryżu
Delikatna sałatka na śniadanie.
Odsłon: 57
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków
Lubicie placki ziemniaczane ? mam dla was dziś niespotykane nigdzie ponieważ...
Odsłon: 247