Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na szparagi, jednak nie chcesz ich potraktować jako składnik dania głównego? Mamy na to sposób. Przygotuj szparagi w cieście francuskim z dodatkiem boczku i słonego białego sera. Wystarczy, że zapieczesz je w piekarniku i podasz na ciepło jako przekąskę lub podwieczorek.
Przygotuj szparagi do pieczenia. Opłucz je pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym, a następnie odłam zdrewniała końce. Szparagi powinny pęknąć w miejscu, od którego nadają się do jedzenia. Łodyżki możesz przekroić na pół albo pozostawić w dłuższej formie.
Posól i popieprz szparagi. Delikatnie skrop je oliwą z oliwek.
Ciasto francuskie podziel na równe kwadraty. Ich wielkość zależy od Twoich upodobań.
Każdy kwadrat ciasta francuskiego posmaruj serkiem śmietankowym.
Na środku ułóż szparagi.
Teraz pokrój boczek w drobną kostkę albo cienkie plastry. Podsmaż na patelni bez dodatkowego tłuszczu.
Posyp szparagi mięsem.
Dodaj na sam koniec pokruszony biały ser.
Zawiń ciasto francuskie w taki sposób, aby zrobić kieszonki. Dokładnie zlep je na samym środku, aby się nie rozkleiło w trakcie pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Piecz szparagi w cieście francuskim przez około 20 minut.
Opcjonalnie do podania możesz posypać każde ciastko sezamem.
Przepis dnia
Małe, wykwintne, bardzo szybkie danie z kuchni francuskiej, które zadawala ka...
Odsłon: 4893
Utarło się, że pizza jest na cieście drożdżowym. Ale ja dziś zrobiłam pizzę n...
Odsłon: 529
Dzisiaj pomysł na szybki obiad lub przekąskę, czyli pizza na cieście francusk...
Odsłon: 1581
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2661
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 36
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 173
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 29
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2661
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 36
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 173
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 29
Składniki
Przygotuj szparagi do pieczenia. Opłucz je pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym, a następnie odłam zdrewniała końce. Szparagi powinny pęknąć w miejscu, od którego nadają się do jedzenia. Łodyżki możesz przekroić na pół albo pozostawić w dłuższej formie.
Posól i popieprz szparagi. Delikatnie skrop je oliwą z oliwek. Ciasto francuskie podziel na równe kwadraty. Ich wielkość zależy od Twoich upodobań. Każdy kwadrat ciasta francuskiego posmaruj serkiem śmietankowym. Na środku ułóż szparagi.
Teraz pokrój boczek w drobną kostkę albo cienkie plastry. Podsmaż na patelni bez dodatkowego tłuszczu. Posyp szparagi mięsem. Dodaj na sam koniec pokruszony biały ser.
Zawiń ciasto francuskie w taki sposób, aby zrobić kieszonki. Dokładnie zlep je na samym środku, aby się nie rozkleiło w trakcie pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Piecz szparagi w cieście francuskim przez około 20 minut. Opcjonalnie do podania możesz posypać każde ciastko sezamem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Ekspresowe roladki z tortilli z rzodkiewką i szczypiorkiem
Przekąski
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Przekąski
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Przekąski
Oryginalny langosz
Ekspresowe roladki z tortilli z rzodkiewką i szczypiorkiem
Ekspresowe roladki z tortilli idealne na śniadanie, kolację lub na imprezę. W...
Odsłon: 119
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 589