Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na szparagi, jednak nie chcesz ich potraktować jako składnik dania głównego? Mamy na to sposób. Przygotuj szparagi w cieście francuskim z dodatkiem boczku i słonego białego sera. Wystarczy, że zapieczesz je w piekarniku i podasz na ciepło jako przekąskę lub podwieczorek.
Przepis na pyszną, letnią i orzeźwiającą sałatkę makaronową. Połączenie wędzo...
Odsłon: 12
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 119
Kurczak po bałkańsku to pyszne i proste w przygotowaniu danie które jadłam pi...
Odsłon: 1015
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 314
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 1217
Przepis na pyszną, letnią i orzeźwiającą sałatkę makaronową. Połączenie wędzo...
Odsłon: 12
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 119
Kurczak po bałkańsku to pyszne i proste w przygotowaniu danie które jadłam pi...
Odsłon: 1015
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 314
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 1217
Składniki
Przygotuj szparagi do pieczenia. Opłucz je pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym, a następnie odłam zdrewniała końce. Szparagi powinny pęknąć w miejscu, od którego nadają się do jedzenia. Łodyżki możesz przekroić na pół albo pozostawić w dłuższej formie.
Posól i popieprz szparagi. Delikatnie skrop je oliwą z oliwek. Ciasto francuskie podziel na równe kwadraty. Ich wielkość zależy od Twoich upodobań. Każdy kwadrat ciasta francuskiego posmaruj serkiem śmietankowym. Na środku ułóż szparagi.
Teraz pokrój boczek w drobną kostkę albo cienkie plastry. Podsmaż na patelni bez dodatkowego tłuszczu. Posyp szparagi mięsem. Dodaj na sam koniec pokruszony biały ser.
Zawiń ciasto francuskie w taki sposób, aby zrobić kieszonki. Dokładnie zlep je na samym środku, aby się nie rozkleiło w trakcie pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Piecz szparagi w cieście francuskim przez około 20 minut. Opcjonalnie do podania możesz posypać każde ciastko sezamem.