Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam podzielić się z Wami pyszną przekąska z ciasta francuskiego tym razem ze szparagami i do tego sos czosnkowy. Polecam
papier do pieczenia, szeroka patelnia lub rondel, nóż, widelec,
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6535
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154827
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6535
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154827
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Składniki
Szparagi zblanszować we wrzącej delikatnie osolonej i ocukrzonej wodzie około 3 do 5 minut. Po czym wyjąc i ostudzić. Gdyby końcówki były twarde należy je obciąć. Ciasto francuskie rozwinąć , pokroić na paski o szer. około 2 cm. Na pojedyncze szparagi owinąć plaster polędwicy drobiowej ( można zastąpić plastrami boczku), następnie paskiem ciasta francuskiego. Przygotowane szparagi ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozbełtanym białkiem i posypać czarnuszką. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 20 - 25 minut na złoty kolor. Podawać polane sosem czosnkowym lub maczać w sosie . Smacznego Przygotowanie sosu czosnkowego; Ząbki czosnku rozetrzeć w niewielkiej ilości soli, można drobniutko posiekać. Jogurt połączyć ze śmietaną dodać czosnek oraz sól i grubo mielony pieprz do smaku. Wymieszać i gotowe. Rada; Szparagi można owinąć samym ciastem francuskim równie smakują pysznie.
Szparagi po upieczeniu w przekroju z dodatkiem sosu.
Szparagi po upieczeniu.