Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i efektowne ;D
Prosty , szybki i smaczny deserek , który przygotujecie w kilka minut. Polecam
Odsłon: 228
Prościej już się nie da, wyśmienity domowy chlebek.
Odsłon: 970
Prosty , szybki i smaczny deserek , który przygotujecie w kilka minut. Polecam
Odsłon: 228
Prościej już się nie da, wyśmienity domowy chlebek.
Odsłon: 970
Składniki
Szparagi myjemy i osuszamy. Odrywamy zdrewniałe końce, a końcówki łodyg obieramy. Smarujemy je oliwą z oliwek i każdą ciasno owijamy połową plasterka szynki parmeńskiej.
Układamy je na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Grillujemy od czasu do czasu obracając, aż na szynce pojawią się czarne paski, a szparagi będą chrupiące.
Na tej samej patelce w międzyczasie, jeśli mamy miejsce, lub po usmażeniu szparagów grillujemy grzanki. Szparagi układamy na grzance i podajemy. Jak już wspomniałam możemy dodać parmezan i jakiś kremowy sos. Smacznego