Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i efektowne ;D
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1895
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3849
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3615
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 425
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1895
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3849
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3615
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 425
Składniki
Szparagi myjemy i osuszamy. Odrywamy zdrewniałe końce, a końcówki łodyg obieramy. Smarujemy je oliwą z oliwek i każdą ciasno owijamy połową plasterka szynki parmeńskiej.
Układamy je na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Grillujemy od czasu do czasu obracając, aż na szynce pojawią się czarne paski, a szparagi będą chrupiące.
Na tej samej patelce w międzyczasie, jeśli mamy miejsce, lub po usmażeniu szparagów grillujemy grzanki. Szparagi układamy na grzance i podajemy. Jak już wspomniałam możemy dodać parmezan i jakiś kremowy sos. Smacznego