Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone, owinięte boczkiem szparagi stanowią super przekąskę na imprezkę.
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 70
Prosty , szybki i smaczny deserek , który przygotujecie w kilka minut. Polecam
Odsłon: 266
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 70
Prosty , szybki i smaczny deserek , który przygotujecie w kilka minut. Polecam
Odsłon: 266
Składniki
Przygotowujemy sos Do miseczki dajemy: łyżkę miodu, łyżkę majonezu, łyżkę śmietany, 2 łyżeczki chrzanu, szczyptę gałki muszkatołowej i mieszamy.
Odcinamy lub odłamujemy twarde końcówki od szparagów. Bierzemy tyle plastrów boczku ile mamy szparagów. Każdy plaster posypujemy papryką i smarujemy przecierem pomidorowym. Następnie owijamy szparagi boczkiem. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju . Zawijańce układamy na patelni i smażymy z dwóch stron do momentu, aż boczek będzie gotowy.