Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone, owinięte boczkiem szparagi stanowią super przekąskę na imprezkę.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1169
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2065
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 495
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1169
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2065
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 495
Składniki
Przygotowujemy sos Do miseczki dajemy: łyżkę miodu, łyżkę majonezu, łyżkę śmietany, 2 łyżeczki chrzanu, szczyptę gałki muszkatołowej i mieszamy.
Odcinamy lub odłamujemy twarde końcówki od szparagów. Bierzemy tyle plastrów boczku ile mamy szparagów. Każdy plaster posypujemy papryką i smarujemy przecierem pomidorowym. Następnie owijamy szparagi boczkiem. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju . Zawijańce układamy na patelni i smażymy z dwóch stron do momentu, aż boczek będzie gotowy.