Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone, owinięte boczkiem szparagi stanowią super przekąskę na imprezkę.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4969
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13893
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3253
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1070
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4969
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13893
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3253
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1070
Składniki
Przygotowujemy sos Do miseczki dajemy: łyżkę miodu, łyżkę majonezu, łyżkę śmietany, 2 łyżeczki chrzanu, szczyptę gałki muszkatołowej i mieszamy.
Odcinamy lub odłamujemy twarde końcówki od szparagów. Bierzemy tyle plastrów boczku ile mamy szparagów. Każdy plaster posypujemy papryką i smarujemy przecierem pomidorowym. Następnie owijamy szparagi boczkiem. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju . Zawijańce układamy na patelni i smażymy z dwóch stron do momentu, aż boczek będzie gotowy.