Do góry

Przekąski Przepis na:

Szparagi z boczkiem

Szparagi z boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 76

Dodano:

Odsłon: 2976

Smażone, owinięte boczkiem szparagi stanowią super przekąskę na imprezkę.

Składniki

  • Pęczek szparagów
  • Boczek wędzony (tyle plastrów ile szparagów)
  • Przecier pomidorowy
  • Papryka
  • 3 łyżki oleju
  • Łyżka miodu
  • Łyżka majonezu
  • Łyżka śmietany
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • Szczypta gałki muszkatołowej
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szparagi z boczkiem

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy sos
    Do miseczki dajemy: łyżkę miodu, łyżkę majonezu, łyżkę śmietany, 2 łyżeczki chrzanu, szczyptę gałki muszkatołowej i mieszamy.

  2. Odcinamy lub odłamujemy twarde końcówki od szparagów. Bierzemy tyle plastrów boczku ile mamy szparagów. Każdy plaster posypujemy papryką i smarujemy przecierem pomidorowym. Następnie owijamy szparagi boczkiem. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju . Zawijańce układamy na patelni i smażymy z dwóch stron do momentu, aż boczek będzie gotowy.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń