Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone, owinięte boczkiem szparagi stanowią super przekąskę na imprezkę.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2640
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421758
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2149
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2640
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421758
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2149
Składniki
Przygotowujemy sos Do miseczki dajemy: łyżkę miodu, łyżkę majonezu, łyżkę śmietany, 2 łyżeczki chrzanu, szczyptę gałki muszkatołowej i mieszamy.
Odcinamy lub odłamujemy twarde końcówki od szparagów. Bierzemy tyle plastrów boczku ile mamy szparagów. Każdy plaster posypujemy papryką i smarujemy przecierem pomidorowym. Następnie owijamy szparagi boczkiem. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju . Zawijańce układamy na patelni i smażymy z dwóch stron do momentu, aż boczek będzie gotowy.