Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi z boczkiem i serem to genialna przekąska, którą możemy zaserwować na grillu lub przyjęciu w ogrodzie. Jedynie 3 składniki i kilka minut roboty. Najlepiej smakują serwowane na ciepło, ale można po nie sięgnąć również na zimno. Do szparagów w takim wydaniu możecie podać dip czosnkowy i chrupiącą grzankę z bagietki.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 825
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1939
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 825
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1939
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Składniki
Szparagi opłucz, odetnij zdrewniałe końce. Następnie przełóż w pozycji pionowej do rondelka, zalej wrzątkiem i gotuj przez około 8 minut do miękkości.
Podgotowane szparagi odcedź i przelej lodowatą wodą.
Szparagi owiń plastrami boczku i przełóż na tackę aluminiową. Po wierzchu posyp je startym parmezanem.
Szparagi w boczku z serem grilluj do zrumienienia. Ser powinien się przyrumienić, a boczek stać się cudownie chrupiący.