Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi z boczkiem i serem to genialna przekąska, którą możemy zaserwować na grillu lub przyjęciu w ogrodzie. Jedynie 3 składniki i kilka minut roboty. Najlepiej smakują serwowane na ciepło, ale można po nie sięgnąć również na zimno. Do szparagów w takim wydaniu możecie podać dip czosnkowy i chrupiącą grzankę z bagietki.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 510
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5362
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3473
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 510
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5362
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3473
Składniki
Szparagi opłucz, odetnij zdrewniałe końce. Następnie przełóż w pozycji pionowej do rondelka, zalej wrzątkiem i gotuj przez około 8 minut do miękkości.
Podgotowane szparagi odcedź i przelej lodowatą wodą.
Szparagi owiń plastrami boczku i przełóż na tackę aluminiową. Po wierzchu posyp je startym parmezanem.
Szparagi w boczku z serem grilluj do zrumienienia. Ser powinien się przyrumienić, a boczek stać się cudownie chrupiący.