Do góry

Przekąski Przepis na:

Szparagi z sosem majonezowo- musztardowym

Szparagi z sosem majonezowo- musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 49483

Dodano:

Odsłon: 1097

Szparagowe co nieco.

Składniki

  • zielone szparagi 1 pęczek
  • sól 1 łyżeczka
  • cukier 1 łyżeczka
  • marchew 2 szt
  • jajka 3 szt
  • majonez 2 łyżki
  • musztarda francuska 4 łyżki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szparagi z sosem majonezowo- musztardowym

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, podzielić na połówki.
    Sos: To jest bardzo proste ponieważ wystarczy wymieszać musztardę z majonezem i gotowe.
    Szparagi umyć, obciąć zdrewniałe końcówki, dolną część obrać obieraczką do jarzyn. Zagotować wodę z dodatkiem soli i cukru. Do wrzątku włożyć szparagi, oczywiście tak, aby czubki wystawały z wody. Gotować 10 minut. W tym czasie obrać marchew, pokroić w plasterki, ułożyć na półmisku.
    Ugotowane szparagi odcedzić, wyłożyć na półmisek z marchewką. Przybrać połówkami jajka, polać sosem.

  2. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń