Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 963 Ocena: 18188
Dodano: 24.05.2016
Odsłon: 1404
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Szparagi umyłem, obrałem, odkroiłem zdrewniałe końce. Włożyłem do posolonej, wrzącej wody, dodałem cukier, gotowałem na średnim ogniu ok.20 minut.
Śmietanę ubiłem na sztywno. Masło roztopiłem w garnku, wystudziłem. Żółtka ubiłem razem z winem, sokiem cytrynowym, solą i pieprzem w metalowej misce wstawionej do ciepłej wody. Miskę wyjąłem z kąpieli, do kremu z żółtek powoli domieszałem płynne masło.
Miskę ponownie wstawiłem do ciepłej wody, sos ubiłem i na koniec połączyłem z ubitą śmietaną.
Szparagi osączyłem z wody, ułożyłem na półmisku, polałem sosem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Futka 25 maja 2016Zgłoś do usunięcia
Mega! Prezentują się niezwykle apetycznie <3 Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

ciacho50 24 maja 2016Zgłoś do usunięcia
Młode szparagi są pyszne, sos na pewno jest pyszny.2 Kto głosował? | Odpowiedz