Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis na szparagi, tym razem białe w muślinowym sosie.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 60
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 205
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2836
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4213
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 60
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 205
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2836
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4213
Składniki
Szparagi umyłem, obrałem, odkroiłem zdrewniałe końce. Włożyłem do posolonej, wrzącej wody, dodałem cukier, gotowałem na średnim ogniu ok.20 minut. Śmietanę ubiłem na sztywno. Masło roztopiłem w garnku, wystudziłem. Żółtka ubiłem razem z winem, sokiem cytrynowym, solą i pieprzem w metalowej misce wstawionej do ciepłej wody. Miskę wyjąłem z kąpieli, do kremu z żółtek powoli domieszałem płynne masło. Miskę ponownie wstawiłem do ciepłej wody, sos ubiłem i na koniec połączyłem z ubitą śmietaną. Szparagi osączyłem z wody, ułożyłem na półmisku, polałem sosem.