Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi to jedne z tych wiosennych warzyw, na które sezon trwa stosunkowo krótko, dlatego warto go w pełni wykorzystać. Ewa Wachowicz podała je w wersji zapiekanej z jajkiem sadzonym. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu, a jednocześnie zachwyca smakiem. Koniecznie musisz je wypróbować. Przepis pochodzi z 513. odcinka programu "Ewa gotuje".
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5383
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29719
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19371
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1023
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5383
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29719
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19371
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1023
Składniki
Szparagi umyć, osuszyć i odłamać zdrewniałe końcówki. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Skropić roztopionym masłem. Przyprawić papryką i wstawić na kilkanaście minut do mocno rozgrzanego piekarnika.
Gdy szparagi się zapiekają przygotować jajka sadzone (na patelni, na maśle klarowanym).
Na podpieczone szparagi wyłożyć jajka (można jeszcze na chwilę wstawić do piekarnika).
Podawać od razu, na ciepło. Można doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.