Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi to jedne z tych wiosennych warzyw, na które sezon trwa stosunkowo krótko, dlatego warto go w pełni wykorzystać. Ewa Wachowicz podała je w wersji zapiekanej z jajkiem sadzonym. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu, a jednocześnie zachwyca smakiem. Koniecznie musisz je wypróbować. Przepis pochodzi z 513. odcinka programu "Ewa gotuje".
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8552
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7044
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4803
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327531
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8552
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7044
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4803
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327531
Składniki
Szparagi umyć, osuszyć i odłamać zdrewniałe końcówki. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Skropić roztopionym masłem. Przyprawić papryką i wstawić na kilkanaście minut do mocno rozgrzanego piekarnika.
Gdy szparagi się zapiekają przygotować jajka sadzone (na patelni, na maśle klarowanym).
Na podpieczone szparagi wyłożyć jajka (można jeszcze na chwilę wstawić do piekarnika).
Podawać od razu, na ciepło. Można doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.