Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi to jedne z tych wiosennych warzyw, na które sezon trwa stosunkowo krótko, dlatego warto go w pełni wykorzystać. Ewa Wachowicz podała je w wersji zapiekanej z jajkiem sadzonym. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu, a jednocześnie zachwyca smakiem. Koniecznie musisz je wypróbować. Przepis pochodzi z 513. odcinka programu "Ewa gotuje".
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19532
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 437
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 9003
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19532
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 437
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 9003
Składniki
Szparagi umyć, osuszyć i odłamać zdrewniałe końcówki. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Skropić roztopionym masłem. Przyprawić papryką i wstawić na kilkanaście minut do mocno rozgrzanego piekarnika.
Gdy szparagi się zapiekają przygotować jajka sadzone (na patelni, na maśle klarowanym).
Na podpieczone szparagi wyłożyć jajka (można jeszcze na chwilę wstawić do piekarnika).
Podawać od razu, na ciepło. Można doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.