Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny szpinak na gęsto. Świetnie nadaje się do obiadu, jak również jako farsz np. do naleśników.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8459
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6855
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4684
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327276
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8459
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6855
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4684
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327276
Składniki
Gdy szpinak się rozmrozi wrzucamy go do garnka, dodajemy 2 łyżki wody i gotujemy.
W tym czasie roztapiamy w rondelku masło. Gdy się rozpuści dodajemy mąkę i mieszamy tak długo, aż nie będzie żadnych grudek. Dodajemy do szpinaku i zmniejszamy ogień.
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do szpinaku. Wbijamy jajko i energicznie mieszamy.
Doprawiamy do smaku warzywkiem (uważajcie, żeby nie było za słone ), gałką muszkatołową i ściągamy z gazu.
Wykładamy na talerz i dekorujemy płatkami migdałowymi. Smacznego :)