Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny szpinak na gęsto. Świetnie nadaje się do obiadu, jak również jako farsz np. do naleśników.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17794
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15594
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17794
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15594
Składniki
Gdy szpinak się rozmrozi wrzucamy go do garnka, dodajemy 2 łyżki wody i gotujemy.
W tym czasie roztapiamy w rondelku masło. Gdy się rozpuści dodajemy mąkę i mieszamy tak długo, aż nie będzie żadnych grudek. Dodajemy do szpinaku i zmniejszamy ogień.
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do szpinaku. Wbijamy jajko i energicznie mieszamy.
Doprawiamy do smaku warzywkiem (uważajcie, żeby nie było za słone ), gałką muszkatołową i ściągamy z gazu.
Wykładamy na talerz i dekorujemy płatkami migdałowymi. Smacznego :)