Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny szpinak na gęsto. Świetnie nadaje się do obiadu, jak również jako farsz np. do naleśników.
kocham szpinak :)
Odsłon: 502
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 387
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 293
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 537
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3495
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 387
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 293
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 537
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3495
Składniki
Gdy szpinak się rozmrozi wrzucamy go do garnka, dodajemy 2 łyżki wody i gotujemy.
W tym czasie roztapiamy w rondelku masło. Gdy się rozpuści dodajemy mąkę i mieszamy tak długo, aż nie będzie żadnych grudek. Dodajemy do szpinaku i zmniejszamy ogień.
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do szpinaku. Wbijamy jajko i energicznie mieszamy.
Doprawiamy do smaku warzywkiem (uważajcie, żeby nie było za słone ), gałką muszkatołową i ściągamy z gazu.
Wykładamy na talerz i dekorujemy płatkami migdałowymi. Smacznego :)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Przekąski
Szpinak w cieście francuskim
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 1920
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Szybka , smaczna i tradycyjna przekąska , idealna na spotkania towarzyskie cz...
Odsłon: 363