Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny szpinak na gęsto. Świetnie nadaje się do obiadu, jak również jako farsz np. do naleśników.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2104
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 72
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 93
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2104
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 72
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 93
Składniki
Gdy szpinak się rozmrozi wrzucamy go do garnka, dodajemy 2 łyżki wody i gotujemy.
W tym czasie roztapiamy w rondelku masło. Gdy się rozpuści dodajemy mąkę i mieszamy tak długo, aż nie będzie żadnych grudek. Dodajemy do szpinaku i zmniejszamy ogień.
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do szpinaku. Wbijamy jajko i energicznie mieszamy.
Doprawiamy do smaku warzywkiem (uważajcie, żeby nie było za słone ), gałką muszkatołową i ściągamy z gazu.
Wykładamy na talerz i dekorujemy płatkami migdałowymi. Smacznego :)