Przekąski Przepis na:
Szpinakowa zapiekanka

Przepisów i artykułów: 2374 Ocena: 15319
Dodano: 28.04.2017
Odsłon: 476
Składniki
- Szpinak świeży 75 dag
- Cebula biała 1 szt
- Czosnek 2 ząbki
- Masło 2 łyżki
- sól i pieprz do smaku
- papryka mielona słodka do smaku
- Ser żółty w plastrach 25 dag
- tłuszcz do formy
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Wykonanie:
Szpinak oczyścić, odciąć ogonki, pokroić i odłożyć. Cebulę, czosnek posiekać i udusić na maśle. Po czym dodać szpinak, przyprawić do smaku i na wolnym ogniu dusić przez 5 minut. Zdjąć z ognia i połowę masy wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Wyłożyć połową sera, przykryć drugą połową szpinaku i na górę pozostały ser. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut. Podawać na ciepło jako przystawkę.
Komentarze do przepisu (0)