Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszną przekąskę. Idealne do podania zarówno na ciepło jak i na zimno. Zamiast szpinaku można użyć szynki parmeńskiej i pomidorowego sosu.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1689
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 265
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 576
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1689
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 265
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 576
Składniki
Ciasto francuskie odkładamy do lodówki. Na maśle podsmażamy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy serek wiejski. Smażymy aż do uzyskania gęstej masy (około 5 minut) Odstawiamy do zupełnego wystygnięcia.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto francuskie przecinamy na pół i nakładamy niezbyt grubą warstwę zimnego szpinaku. Dość ciasno zawijamy i odstawiamy do lodówki na 20 minut – do krojenia ciasto nie może być zbyt ciepłe, a co za tym idzie miękkie. Zrolowane i nadziane ciasto kroimy w kawałki o grubości 2 cm. Rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy 30 minut.