Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszną przekąskę. Idealne do podania zarówno na ciepło jak i na zimno. Zamiast szpinaku można użyć szynki parmeńskiej i pomidorowego sosu.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 478
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1604
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 119
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 202
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 478
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1604
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 119
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 202
Składniki
Ciasto francuskie odkładamy do lodówki. Na maśle podsmażamy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy serek wiejski. Smażymy aż do uzyskania gęstej masy (około 5 minut) Odstawiamy do zupełnego wystygnięcia.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto francuskie przecinamy na pół i nakładamy niezbyt grubą warstwę zimnego szpinaku. Dość ciasno zawijamy i odstawiamy do lodówki na 20 minut – do krojenia ciasto nie może być zbyt ciepłe, a co za tym idzie miękkie. Zrolowane i nadziane ciasto kroimy w kawałki o grubości 2 cm. Rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy 30 minut.