Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszną przekąskę. Idealne do podania zarówno na ciepło jak i na zimno. Zamiast szpinaku można użyć szynki parmeńskiej i pomidorowego sosu.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5349
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8613
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17543
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 662
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5349
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8613
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17543
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 662
Składniki
Ciasto francuskie odkładamy do lodówki. Na maśle podsmażamy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy serek wiejski. Smażymy aż do uzyskania gęstej masy (około 5 minut) Odstawiamy do zupełnego wystygnięcia.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto francuskie przecinamy na pół i nakładamy niezbyt grubą warstwę zimnego szpinaku. Dość ciasno zawijamy i odstawiamy do lodówki na 20 minut – do krojenia ciasto nie może być zbyt ciepłe, a co za tym idzie miękkie. Zrolowane i nadziane ciasto kroimy w kawałki o grubości 2 cm. Rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy 30 minut.