Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszną przekąskę. Idealne do podania zarówno na ciepło jak i na zimno. Zamiast szpinaku można użyć szynki parmeńskiej i pomidorowego sosu.
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 477
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 604
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 477
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 604
Składniki
Ciasto francuskie odkładamy do lodówki. Na maśle podsmażamy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy serek wiejski. Smażymy aż do uzyskania gęstej masy (około 5 minut) Odstawiamy do zupełnego wystygnięcia.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto francuskie przecinamy na pół i nakładamy niezbyt grubą warstwę zimnego szpinaku. Dość ciasno zawijamy i odstawiamy do lodówki na 20 minut – do krojenia ciasto nie może być zbyt ciepłe, a co za tym idzie miękkie. Zrolowane i nadziane ciasto kroimy w kawałki o grubości 2 cm. Rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy 30 minut.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Koreczki śledziowe z papryką
Przekąski
Jajka nadziewane pieczarkami
Przekąski
Ćwikła z chrzanem – klasyka Wielkanocy
Przekąski
Grzanki z mięsem mielonym
Koreczki śledziowe z papryką
Szybkie i smaczne koreczki śledziowe z papryką , idealne na różne okazje i św...
Odsłon: 310
Jajka nadziewane pieczarkami
W naszym domu od wielu lat jajka z farszem pieczarkowym są obowiązkowym danie...
Odsłon: 1794