Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przekąska z chleba tostowego, prosta, łatwa , szybka i jak dla mnie i mojej rodzinki bardzo smaczna. Polecam
wałek, deska do krajania, nóż, patelnia, tarka łyżka,
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5587
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3992
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 686
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5587
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3992
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 686
Składniki
Przygotowanie nadzienia szpinakowego; Szpinak rozmrozić , włożyć na rozgrzane masło klarowne i podsmażać do całkowitego rozmrożenia i wyparowania nadmiaru płynu. Dodać posiekane drobno ząbki czosnku, doprawić do smaku solą i pieprzem a także gałką muszkatołową. Wymieszać. Do gorącego szpinaku dodać starty żółty ser i podgrzewać mieszając do rozpuszczenia sera. Kromki chleba tostowego rozłożyć, odciąć skórki po dwóch bokach. Rozwałkować wałkiem, na połówce czyli tak jak trójkąt ułożyć nadzienie szpinakowe, a następnie złożyć w trójkąt. Panierować w rozbełtanym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty, rumiany kolor. Podawać po usmażeniu ,chociaż na zimną smakują równie dobrze. Polecam i życzę smacznego.
Przygotowanie nadzienia szpinakowego.
Rozwałkowanie chleba i nałożenie szpinaku i złożenie w trójkąt.
Trójkąty gotowe do panierowania.
Panierować w rozbełtanym jajku, a nastepnie w bułce tartej.
Przekąska po usmażeniu gotowa do podania.