Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka ale tez bardzo smaczna przekąska z ciasta francuskiego którą uwielbiają duzi i mali smakosze przekąsek.
nóż, papier do pieczenia, blaszka, łyżka,
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 70
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Odsłon: 168
Kotlety z dyni to pyszne danie wegańskie, które choć może nie przypomina zwyk...
Odsłon: 631
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 70
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Odsłon: 168
Kotlety z dyni to pyszne danie wegańskie, które choć może nie przypomina zwyk...
Odsłon: 631
Składniki
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki 10 minut przed przygotowaniem. Ciasto rozwinąć i ułożyć dłuższym brzegiem do siebie. Całe ciasto posmarować keczupem i majonezem . Następnie rozłożyć plastry szynki konserwowej na szynkę plastry sera żółtego. Zwinąć dość ciasno w rulon wzdłuż dłuższego boku. Pokroić na plastry 1-1,5 cm szerokości, ułożyć bokiem na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Gotowe ślimaczki włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 - 25 minut. Po upieczeniu wyjąć oprószyć posiekaną cebulką zieloną i gotowe. Smacznego.
Przygotowanie ciasta , posmarowanie keczupem , majonezem. Nałożenie szynki i sera żółtego.
Całość zwinąć w rulon i pokroić w plastry.
Przekąska z ciasta francuskiego gotowa do spożycia.