Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka ale tez bardzo smaczna przekąska z ciasta francuskiego którą uwielbiają duzi i mali smakosze przekąsek.
nóż, papier do pieczenia, blaszka, łyżka,
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113081
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 806
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 603
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113081
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 806
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 603
Składniki
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki 10 minut przed przygotowaniem. Ciasto rozwinąć i ułożyć dłuższym brzegiem do siebie. Całe ciasto posmarować keczupem i majonezem . Następnie rozłożyć plastry szynki konserwowej na szynkę plastry sera żółtego. Zwinąć dość ciasno w rulon wzdłuż dłuższego boku. Pokroić na plastry 1-1,5 cm szerokości, ułożyć bokiem na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Gotowe ślimaczki włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 - 25 minut. Po upieczeniu wyjąć oprószyć posiekaną cebulką zieloną i gotowe. Smacznego.
Przygotowanie ciasta , posmarowanie keczupem , majonezem. Nałożenie szynki i sera żółtego.
Całość zwinąć w rulon i pokroić w plastry.
Przekąska z ciasta francuskiego gotowa do spożycia.