Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam smaczną przekąskę z tortilli szpinakowej. Przekąskę robi się bardzo szybko , prosto i za zazwyczaj ze składników które mamy w lodówce. Taką przekąskę polecam w razie niespodziewanych gości.
folia aluminiowa, nóż, wykałaczki, talerz, miseczka,
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 784
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425079
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10715
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 784
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425079
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10715
Składniki
Szpinakowe placki tortilli rozkładamy, smarujemy serkiem śmietankowym, nakładamy po liściu zielonej sałaty , plasterki szynki, następnie plastry sera żółtego. Musztardę mieszamy z majonezem i smarujemy ser, na ser nakładamy pokrojoną odsączoną paprykę konserwową. Placki zwijamy w rulon, owijamy folią i wkładamy na godzinkę do lodówki. Po wyjęciu rozwijamy i usuwamy folię , a rulony spinamy wykałaczkami i kroimy na kawałki około 2 - 3 cm. Podajemy jako przekąskę.