Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska na duży głód lub dla niespodziewanych gości.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2730
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2730
Składniki
Majonez mieszamy z jogurtem, sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem i odstawiamy. Pomidora kroimy w kostkę, cebulę w półplastry, paprykę w paski. Ogórki konserwowe kroimy w paski lub wzdłuż w plastry. Ja użyłam małych ogóreczków i zostawiłam je w całości. Placki tortilli podgrzewamy na suchej dobrze rozgrzanej patelni po kilkanaście sekund z każdej strony. Każdy placek z jednej strony smarujemy cienko przygotowanym sosem czosnkowym a następnie układamy:liście sałaty porwane na kawałki, plastry salami, paprykę, pomidora, cebulkę, ogórki konserwowe. Całość posypujemy startym serem, polewamy resztą sosu i zwijamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.