Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska na duży głód lub dla niespodziewanych gości.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 200
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 200
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Majonez mieszamy z jogurtem, sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem i odstawiamy. Pomidora kroimy w kostkę, cebulę w półplastry, paprykę w paski. Ogórki konserwowe kroimy w paski lub wzdłuż w plastry. Ja użyłam małych ogóreczków i zostawiłam je w całości. Placki tortilli podgrzewamy na suchej dobrze rozgrzanej patelni po kilkanaście sekund z każdej strony. Każdy placek z jednej strony smarujemy cienko przygotowanym sosem czosnkowym a następnie układamy:liście sałaty porwane na kawałki, plastry salami, paprykę, pomidora, cebulkę, ogórki konserwowe. Całość posypujemy startym serem, polewamy resztą sosu i zwijamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.