Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska na duży głód lub dla niespodziewanych gości.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 861
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2737
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3183
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 861
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2737
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3183
Składniki
Majonez mieszamy z jogurtem, sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem i odstawiamy. Pomidora kroimy w kostkę, cebulę w półplastry, paprykę w paski. Ogórki konserwowe kroimy w paski lub wzdłuż w plastry. Ja użyłam małych ogóreczków i zostawiłam je w całości. Placki tortilli podgrzewamy na suchej dobrze rozgrzanej patelni po kilkanaście sekund z każdej strony. Każdy placek z jednej strony smarujemy cienko przygotowanym sosem czosnkowym a następnie układamy:liście sałaty porwane na kawałki, plastry salami, paprykę, pomidora, cebulkę, ogórki konserwowe. Całość posypujemy startym serem, polewamy resztą sosu i zwijamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.