Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie bułeczki z ciasta francuskiego z żółtym serem. Taka zachciewajka mojego nastolatka. Wymyślone na poczekaniu i takie dobre, że prawie wszystko sam zjadł :-) Świetnie sprawdzą się również jako przekąska imprezowa.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 84
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 172
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1244
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 494
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 84
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 172
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1244
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 494
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na równe kwadraty. Zrobiłam w dwóch wersjach, jedne z samym serem, a drugie z serem i ketchupem. Na kawałki nałożyć troszkę ketchupu i żółtego sera. Złączyć rogi i zwinąć w kulkę. Gotowe bułeczki przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą posmarować rozmieszanym jajkiem i posypać ziarenkami. Piec w piekarniku ok. 20 minut w 200-220 stopniach do zrumienienia. Bułeczki można podawać z ulubionymi sosami lub zjeść bez niczego, bo są super :-) SMACZNEGO!!!