Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie bułeczki z ciasta francuskiego z żółtym serem. Taka zachciewajka mojego nastolatka. Wymyślone na poczekaniu i takie dobre, że prawie wszystko sam zjadł :-) Świetnie sprawdzą się również jako przekąska imprezowa.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 66
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 44
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9307
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 66
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 44
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9307
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na równe kwadraty. Zrobiłam w dwóch wersjach, jedne z samym serem, a drugie z serem i ketchupem. Na kawałki nałożyć troszkę ketchupu i żółtego sera. Złączyć rogi i zwinąć w kulkę. Gotowe bułeczki przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą posmarować rozmieszanym jajkiem i posypać ziarenkami. Piec w piekarniku ok. 20 minut w 200-220 stopniach do zrumienienia. Bułeczki można podawać z ulubionymi sosami lub zjeść bez niczego, bo są super :-) SMACZNEGO!!!