Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie bułeczki z ciasta francuskiego z żółtym serem. Taka zachciewajka mojego nastolatka. Wymyślone na poczekaniu i takie dobre, że prawie wszystko sam zjadł :-) Świetnie sprawdzą się również jako przekąska imprezowa.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 803
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5418
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8641
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17661
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 803
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5418
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8641
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17661
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na równe kwadraty. Zrobiłam w dwóch wersjach, jedne z samym serem, a drugie z serem i ketchupem. Na kawałki nałożyć troszkę ketchupu i żółtego sera. Złączyć rogi i zwinąć w kulkę. Gotowe bułeczki przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą posmarować rozmieszanym jajkiem i posypać ziarenkami. Piec w piekarniku ok. 20 minut w 200-220 stopniach do zrumienienia. Bułeczki można podawać z ulubionymi sosami lub zjeść bez niczego, bo są super :-) SMACZNEGO!!!